Parkolás a Margitszigeten

Budapest Főváros Önkormányzata a BKK Zrt-t tisztelte meg azzal, hogy a magyar főváros ékét, a Margitszigetet megóvja a forgalomterheléstől. A környezet védelme mindenhol, de itt, a Duna két ága közé ékelt egy négyzetkilométernyi területen különösen kiemelt feladat. Társaságunk valamennyi érintett dolgozója nemcsak munkájának, hanem egyfajta küldetésnek is tekinti a Margitsziget természeti és építészeti kincseinek megóvását. Részünkről ehhez a nemes feladathoz annyit tehetünk hozzá, hogy szigorú elbírálás mellett adjuk ki a védett övezetbe szóló behajtási hozzájárulásokat, mindezek mellett a szigeti parkolót télen-nyáron tisztán tartjuk és biztosítjuk a kulturált ki- és beléptetést.

A Margitsziget északi részén található parkoló 306 személygépjármű, valamint 6 autóbusz részére biztosít közterületi várakozóhelyet. Kiemelt övezet lévén az óránkénti parkolási díj egy BKK vonaljegy árának a másfélszerese, azaz 525 Ft. Amennyiben 10 percen belül elhagyja a parkoló területét, nem kell parkolási díjat fizetnie. Ha letelt az első 10 perc, akkor az első 15 perc parkolási díjnak megfelelő összeget kell kiegyenlítenie, a továbbiakban minden megkezdett 15 perc fizetendő.

A Margitszigeten autóval keresztülhajtani nem lehet, illetve a szigetre behajtani csak indokolt esetben és csupán behajtási hozzájárulással lehet. A gépjárművel várakozni kizárólag a sziget északi végén, az Árpád híd felöli lehajtó után kialakított, sorompóval felszerelt parkolóban lehet. A sziget belseje elérhető a 26-os és a 226-os busszal, amelyekkel a parkolóból tovább lehet közlekedni a belső részek, vagy a Margit híd felé.

GPS koordináták: 47.535661; 19.053176 (Térkép)

A Margitsziget fizető parkoló közvetlen közelében található BKK járatok:

26226