Ügyintézés menete

Ügyintézés menete
Ügyintézés meneteÜgyintézés menete
 

Munkatársunk pótdíjtasakot helyez az ablaktörlő lapátra abban az esetben, ha nem látható az első szélvédő mögött az érvényes parkolójegy vagy az ingyenes várakozásra jogosító hozzájárulás, nem állapítható meg a parkolójegy érvényessége, illetve mobiltelefonnal sem egyenlítette ki a parkolási díjat. A pótdíjat a tasakban található fizetési felszólításnak megfelelően csekken, banki átutalással a 10700024–67032082–55000000 számlaszámon, a jegykiadó automatánál parkolókártyával, vagy az ügyfélszolgálatunkon készpénzben egyenlítheti ki.

A közúti közlekedésről szóló törvény alapján 15 napon belül pótdíjként 13 vagy 15 órányi parkolási díjat kell befizetni attól függően, hogy a területen 8-18 óráig, vagy 8-20 óráig tart a díjfizetési időszak. Ha később egyenlíti ki a bírságot, a pótdíj 41 órányi parkolási díjnak felel meg. Az övezetekhez tartozó pótdíjak összegéről ide kattintva tájékozódhat.

Ha elmulasztja kiegyenlíteni a várakozási díjat és a pótdíjat, akkor a pótdíj kiszabásának napját követő 15 naptári nap elteltével – jogi képviselő útján – megkezdjük a behajtást.