Forgalmi változások

Nyár végéig várható villamosvágány-felújítási munkák Budapesten

2013 májusától szeptemberéig számos budapesti villamosjárat leromlott állapotú vágányát felújítjuk, ezért utasainknak időszakosan korlátozásokra kell számítania városszerte. Megújul a 4-es és a 6-os, az 50-es, az 52-es, a 18-as, az 59-es, a 61-es és a 62-es villamosok sínpályájának egyes szakaszai. A kivitelezőket a munkálatok beruházója, a BKV Zrt. közbeszerzési eljárással választja ki. A munkákat a Budapesti Közlekedési Központ által biztosított forrásokból valósítja meg a BKV Zrt.

50-es és 52-es villamos

2013. május 2. és június 2. között az 52-es villamos vonalán a Nagysándor József utca teljes hosszában, a Jókai Mór utca egy szakaszán, valamint a Határ úti végállomás térségében lesz pályafelújítás a Határ út – Ferde utca csomópontban. A Száva kocsiszíni üzemi összekötővágányok felújítása is megtörténik az Üllői út csomópontjában, továbbá június első hétvégéjén átépül az 50-es villamos Lehel utcai útátjárója is.

18-as, 59-es és 61-es villamos

  • A 2013. július 27-től várhatóan augusztus 19-ig a 18-as, az 59-es és a 61-es villamosok Széll Kálmán tér M és a Déli pályaudvar M közötti szakasza újul meg a Krisztina körúton. Ezzel egy időben a Böszörményi úton, a Kiss János altábornagy utca és az Apor Vilmos tér között pályafelújítás lesz.
  • A vágányfelújítást követően, várhatóan 2013. III. negyedévben a BKK beruházásában a Magyar Jakobinusok tere és az Attila út közötti szakaszon, a Széll Kálmán tér M felé közlekedő autóbuszok részére közúti torlódás esetén lehetővé válik majd az autóbuszok számára a vágányzóna használata. Ezzel a közös tömegközlekedési sávval torlódásos időszakban az autóbuszok időveszteség nélkül közlekedhetnek majd a Széll Kálmán tér M felé. Ezt követően a Vérmező út Attila út és a Várfok utca közötti szakaszán, a baloldalon a BKK beruházásában buszsáv létesül, így az autóbuszok közlekedését a Vérmező úti torlódások sem hátráltatják majd.

4-es és 6-os, valamint 18-as, 41-es és 47-es villamos

  • 2013. július 1-től 26-ig a nagykörúti villamosok vonalán az Oktogon M és a Blaha Lujza tér M között várható szakaszos pályafelújítás. Átépítésre kerül az oktogoni csomópontban a villamospálya, valamint a Népszínház utcai üzemi vágánykapcsolatban megtörténik a kitérők és a vágánykeresztezés cseréje. A felújítás ideje alatt a 4-es és 6-os villamosok két szakaszban, a Széll Kálmán tér M és az Oktogon M, valamint a Rákóczi tér és a Móricz Zsigmond körtér (6-os villamos) illetve a Bérkocsis utca és Újbuda-központ között (4-es villamos) közlekednek majd.
  • 2013. július 27-től augusztus 19-ig a nagykörúti villamosok Corvin negyed M és a dél-budai végállomások közötti részén végez a BKV szakaszos pályafelújítást, összhangban a BKK beruházásában végzett Petőfi hídi dilatáció-javításokkal. A 4-es és 6-os villamosok a Széll Kálmán tér M és a Corvin-negyed M között közlekednek majd. Felújításra kerül a leromlott állapotú vágány a Boráros téren, kicseréli a BKV a Petőfi hídon a síndilatációkat, továbbá a Goldmann György téren kitérőcsere tervezett.
  • Ugyanebben az időben (július 27-től augusztus 19-ig) a Fehérvári úton a Fővárosi Művelődési Ház térségében végzi el a BKV a leromlott állapotú nagypaneles villamospálya felújítását, emiatt a 18-as, 41-es, és 47-es villamosok megosztva közlekednek majd.

62-es és 69-es villamos

2013. augusztus 21. és szeptember 2. között a 62-es és a 69-es villamosok vonalán, az Erzsébet királyné útján a Rákospatak utca és a Miskolci utca közötti szakaszon, a Kolozsvár utcában a Naspolya utca és a Széchenyi utca közötti szakaszon, valamint Újpalotán a Nyírpalota utcai útátjárókban végzi el a BKV a leromlott műszaki állapotú villamosvágányok átépítését.

A folyamatban lévő közbeszerzési eljárások sikeres lezárása is fontos feltétele a fenti munkák elvégezhetőségének, ezért azok csúszása esetén a fenti időpontok változhatnak. A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. célja, hogy a munkavégzések idején a forgalom a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen.

Az egyes felújítási munkák alatti forgalmi rendekről egyenként adunk majd részletes tájékoztatást.

A változások okozta esetleges kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését.

Budapest, 2013. április 16.

Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.


Kapcsolódó oldalak:


Kategória: Forgalmi változások, Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.