Híreink

Megfelelően halad az elektronikus jegyrendszer bevezetése

A Budapesti Közlekedési Központ az elektronikus jegyrendszer bevezetése kapcsán a jogszabályoknak megfelelően jár el, a kártyakibocsátás folyamata ennek megfelelően alkalmazkodik az időközben megváltozott jogszabályi környezethez. A BKK elektronikus jegyrendszer megvalósításának határideje nem módosul, vagyis 2017. december 31.

A jogszabályi háttér – különösen a 2015. augusztus 1-én hatályba lépett személyszállítási szolgáltatásokról szóló XLI. törvény – változása miatt az elektronikus jegyrendszer végrehajtásának ütemezését felülvizsgálta a BKK Zrt., mindez a projekt befejezésének határidejét nem befolyásolja, a belső feladatok, illetve azok ütemezése változott. A tesztelés megfelel az előírásoknak, az eredeti tervekhez képest szélesebb körű és terjedelmű.

A BKK a saját elektronikus jegyrendszerét az egységes nemzeti elektronikus közlekedési kártyakibocsátásban érintett szervezetekkel egyetértésben – a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő kártyakibocsátási folyamatok kialakítása és bevezetése mellett – valósítja meg.

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.