Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés

Új forgalmi rend a XI. kerületi Bartók Béla úton

2016. január 16-ától, szombattól a XI. kerületi Bartók Béla út Kosztolányi Dezső tér és Móricz Zsigmond körtér közötti szakaszán a belváros irányába vezető autóbuszsáv megszűnik, így a továbbiakban a járművek mindkét sávot használhatják. A forgalmi rend módosítására azért van szükség, mert a fonódó villamoshálózat bevezetésétől a Móricz Zsigmond körteret átszelő villamosvágányon megnövekvő villamosforgalom miatt jelentősen csökkenne a belváros felé vezető forgalmi sávok kapacitása és ez jelentős torlódásokat eredményezne. A módosításnak köszönhetően a belváros felé vezető forgalmi sávokon gördülékenyebben haladhat az autós forgalom. A buszsáv megszüntetését indokolja az is, hogy a villamos hálózat fejlesztése következtében csökken az autóbusz forgalom a Bartók Béla úton.

Az esetleges forgalmi torlódás során a buszsávban közlekedő 7-es autóbuszcsalád, a Bartók Béla út Móricz Zsigmond körtér – Szent Gellért tér közötti szakaszán továbbra is igénybe veheti a villamos vágányzónát, így a forgalmi rend módosítás a 7-es autóbuszcsalád számára sem eredményez hátrányt.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.