Forgalmi változások

Február 15-étől március második feléig változik a felújítás alatt álló Újpesti Piac környékének közlekedése

2016. február 15-től (hétfőtől) várhatóan március 21-ig (hétfőig) lezárják Újpesten a Templom utca és a Károlyi István utca kereszteződését, mert új építési területen kezdik meg az Újpesti Piac felújítását. Ideiglenesen zsákutca lesz a Templom utca Lőrinc utca és Szent István tér közötti, valamint a Károlyi István utca István út és Templom utca közötti szakasza. A Károlyi István utca és az István út kereszteződésében ideiglenes forgalomirányító jelzőlámpát helyeznek ki, ezzel segítve a Károlyi István utcából az István út irányába történő biztonságos jobbra kanyarodást. A Károlyi István utca lezárt szakaszát a Mády Lajos utcából továbbra is meg lehet közelíteni. Az új forgalmi rend miatt módosul a 147-es busz útvonala.

Az Újpest-Központ M felől Megyer, Julianus barát utca felé közlekedő 147-es autóbusz február 15-től (hétfőtől) várhatóan március 21-ig (hétfőig) Újpest-Központ M és a Baross utca között az István út–Petőfi utca–Kassai utca–Árpád út–Váci út–Károlyi István utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti az Újpesti piac és az Attila utca megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a buszjáratra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Újpest-Városkapu M: a 104-es, a 104A, a 196-os és a 204-es busz megállóhelye,
  • Újpest, Árpád út, hajóállomás: a 104-es, a 104A, a 122-es, a 196-os és a 204-es busz megállóhelye,
  • Károlyi István utca/Baross utca: ideiglenes buszmegálló a Károlyi István utca 3. előtt.

A Megyer, Julianus barát utca felől Újpest-Központ M felé közlekedő 147-es autóbusz február 15-től (hétfőtől) várhatóan március 21-ig (hétfőig) a Baross utcától a Károlyi István utca–Váci út–Árpád út–István út módosított útvonalon közelíti meg végállomását, ezért nem érinti az Attila utca, a Templom utca és a Csokonai utca megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a buszjáratra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Károlyi István utca/Baross utca: ideiglenes buszmegálló a Károlyi István utca 2. előtt,
  • Újpest, Árpád út, hajóállomás: a 104-es, a 104A, a 122-es, a 196-os és a 204-es busz megállóhelye,
  • Újpest-Városkapu M: a 104-es, a 104A, a 196-os, a 196A és a 204-es busz megállóhelye.

Az Újpesti piac felújításának idején a terelt útvonalon közlekedő 147-es busz vonalán tanítási időszakban hétköznap a reggeli és a délutáni csúcsidőben nem csak alacsonypadlós autóbuszok közlekednek. A terelés miatt az utazási idő várhatóan megnövekszik, ezért a csatlakozások biztosítása érdekében jellemzően kora reggel az indulási időpontok módosulnak. A változó indulási időpontok és az alacsonypadlós buszok indulási időpontjai előzetesen a BKK honlapján találhatók meg, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével pedig – a terelés időszakában – nyomon követhető lesz majd, hogy éppen milyen típusú jármű érkezik a megállóba.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Budapest, 2016. február 12.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: kerékpáros közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.