Forgalmi változások

Február 20-án reggel az M1-es metró a Vörösmarty tér felé nem áll meg a Kodály köröndnél

2016. február 20-án (szombaton) az első hajnali metróindulástól reggel 8 óráig a Vörösmarty tér felé közlekedő M1-es metró szerelvényei megállás nélkül haladnak át a Kodály körönd állomáson, mert azt filmforgatás miatt néhány órára lezárják. A kimaradó megállóhely ebben az időszakban a 105-ös busszal érhető el.

A fenti időszakban a Mexikói út felől a Kodály körönd állomás az M1-es metróval, majd a Bajza utca állomáson a 105-ös buszra átszállva érhető el. A Kodály köröndtől a Vörösmarty tér felé a 105-ös busszal érdemes utazni, amelyről a Vörösmarty utca M és a Deák Ferenc tér M közötti szakaszon bármelyik megállóhelynél át lehet szállni az M1-es metróra.

A Mexikói út M felé közlekedő M1-es metró szerelvényei ebben az időszakban is megállnak a Kodály körönd állomáson.

Az M1-es metró és a 105-ös busz közötti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. Az M1-es metróról a 105-ös buszra, vagy a 105-ösbuszról az M1-e metróra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a metróra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.