Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés

Forgalomkorlátozások a XI. kerületi Somlói úton járda- és útfelújítás miatt március 21-étől

2016. március 21-étől (hétfőtől) út- és járdafelújítási munkák kezdődnek a XI. kerületi Somlói úton a Kelenhegyi út és a Szüret utca közötti szakaszon, ezért július második feléig teljes szélességében lezárják a Somlói utat a Kelenhegyi út és az Iglói utca között. Emellett az Iglói utca és a Szüret utca közötti útszakaszon félpályás zárás lesz, ezért az a Szüret utca felé lesz egyirányú. A felújítás ideje alatt a Somlói útra a Szüret utca felől nem lehet majd behajtani. Az útépítés első, várhatóan május 10-ig tartó, ütemében a korlátozás miatt módosul az arra közlekedő 27-es busz útvonala.

A Móricz Zsigmond körtér M felől a Sánc utca felé közlekedő 27-es busz a Szüret utca és a Kelenhegyi út közötti szakaszon a Somlói út–Kelenhegyi út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti az Iglói utca, a Balogh Tihamér utca és a Kelenhegyi lépcső megállóját. A terelt útvonal-szakaszon a 27-es buszra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:

  • Iglói utca: a Somlói úton a Szüret utcáról történő bekanyarodás után,
  • Mihály utca: a Kelenhegyi úton Somlói útról történő bekanyarodás után.

A Sánc utca felől a Móricz Zsigmond körtér M felé tartó 27-es busz a Sánc utca és a Somlói út közötti szakaszon a Kelenhegyi út–Iglói utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Balogh Tihamér utca és az Iglói utca megállóját. A terelt útvonal-szakaszon a 27-es buszra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:

  • Búsuló Juhász (Citadella): a Kelenhegyi úton a Citadella kereszteződésénél,
  • Iglói utca: a Somlói úton az Iglói utcáról történő kikanyarodás után.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.