Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés

Március 5-étől elkezdődik XVI. kerületi Csömöri út felújítása

2016. március 5-étől két ütemben felújítják a XVI. kerületi Csömöri út János utca és Szlovák utca közötti szakaszát. A munkálatok miatt a Mátyás király utca és a Szlovák út közötti szakaszt egyirányúsítják a centrum felé, ezért a 31-es, a 46-os, a 131-es és a 146-os autóbuszok terelt útvonalon közlekednek.

Változások a közösségi közlekedésben

31-es, 46-os és 146-os autóbusz

Az Árpádföld, Bekecs utca, az Újmajori utca, illetve a Városközpont (Ferihegyi út) felé közlekedő 31-es, 46-os és 146-os autóbusz a Csömöri út – Mátyás király utca – Szent Korona utca – Szlovák út terelt útvonal után ismét eredeti vonalán jár, ezért nem érinti a Csömöri út (Szlovák út) és a Péterke utca megállókat. Az autóbuszokra a Szent Korona utcában a Szlovák úti kereszteződés előtt kialakított Péterke utca / Szlovák út ideiglenes megállóban lehet felszállni.

131-es autóbusz

A Kisszentmihály, Baross utca felé közlekedő 131-es autóbusz a Csömöri út – Mátyás király utca – Szent Korona utca – Szlovák út terelt útvonal után ismét eredeti vonalán jár. A terelt útvonalon az autóbuszra a Szent Korona utcában a Szlovák úti kereszteződés előtt kialakított Péterke utca / Szlovák út ideiglenes megállóban, illetve a 31-es, a 46-os, a 175-ös és a 931-es autóbuszok Csömöri út megállóhelyén lehet felszállni.

Változások a közúti közlekedésben

Az építkezés első ütemében a Mátyás király út és a Szlovák út között tart a munkavégzés. Ezen a szakaszon a Csömöri út egyirányú lesz a városközpont irányába. Ellenkező irányban legkésőbb a Mátyás király úton kell jobbra kanyarodni  a Szlovák út irányába, erre tájékoztató táblák hívják fel az arra közlekedők figyelmét. A BKK kéri az autósokat, hogy fokozott körültekintéssel, ne megszokásból vezessenek.

A Csömöri út tervezett szakaszán kétszer egy forgalmi sávval 8 méter széles aszfaltburkolatot építenek. A meglévő süllyesztett szegélyeket elbontják és helyette kiemelt szegélyeket, víznyelőket építenek. A jelentős parkolási igény kielégítése érdekében mindkét oldalon párhuzamos parkolósávok létesülnek, valamint az út mellett található házak könnyebb megközelítése érdekében a kapubejárók is átépülnek. A György utcai és a Mátyás király utcai csomópontokban a már meglévő gyalogos átkelőhelyen a gyalogosok védelmére középszigetet alakítanak ki. A felújítandó teljes szakaszon átépülnek a járdák.

A Szlovák úti csomópont kapacitásának növelésére a csomópontban egy önálló jobbra kanyarodó, valamint egy egyenes és balra kanyarodó sávot alakítanak ki. Új közvilágítási oszlopokat telepítenek a teljes hosszon, melyek energiaellátását a földben vezetett kábelek fogják biztosítani.

Kategória: Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.